Duurzame verpakking

PachaGreens worden verpakt in een doosje gemaakt uit maiszetmeel.

Om onze delicate microgroentjes te kunnen beschermen moeten ze in een stevige verpakking tot aan uw bord geraken 

Ze worden dan ook aangeboden in een stevige en transparante verpakking die luchtdicht en transparant is om zo nog meer dan een week koele en sappige kiempjes te borgen.

Omdat duurzaamheid voor ons primeert kozen we voor een composteerbare verpakking uit PLA of maiszetmeel. 

We kregen vaak de reactie: 

“zeer mooi product maar jammer van het plastiek” 

Hoe deze verpakking recycleren?

PLA wordt gemaakt uit de zetmelen die voorkomen in mais. Dit maakt dat ze volledig afkomstig zijn uit plantaardig materiaal en dus composteerbaar.

Onze verpakking is gecertifieerd composteerdbaar en breekt volledig af binnen de 12 weken in industriele compostering. 

Eens u dus genoten hebt van onze voedzame groentjes kan het doosje dan op de compost?

Ja en nee 😉

Het kan maar je hebt een goede en warme compost nodig om het doosje volledig af te breken. In industriele compost installaties worden vochtigheid, warmte en bacterien goed gecontroleerd. Hierdoor verdwijnen de doosjes na 12 weken

Dit is zeer moeilijk in een thuis compost. 

We kregen de tip de doosjes te versnijden zodat ze eenvoudiger te composteren zijn. Maar dus vooral een voldoende vochtige en warme compost is noodzakelijk. 

 

GFT?

In theorie kan u de doosjes dus na gebruik in de gft bak plaatsen. Alleen hebben afvalverwerkingsbedrijven dat niet graag omdat ze nog niet weten hoe ze met de verschillende bioplastics optimaal moeten omgaan. Bovendien is het maiszetmeel moeilijk te onderscheiden van echt plastiek.

 

Restafval?

Dit is de veiligste oplossing maar uiteraard niet ideaal. Dan is bioplastic alvast een stap in de goede richting omdat er geen plastiek verbrand wordt.

 

Liefst zouden we willen zien dat onze potjes in de gft kan maar hier dient nog wat meer bewustwording en technologische vooruitgang rond gecreerd worden.

to top button
Close